FASCIQ - totul despre manipularea fasciala

Perioadele cursului:

 • 04-05 decembrie 2021 București
Aplica la curs

Descrierea cursului:

**Bine v-am regăsit, sperăm să ne continuăm cu toții activitatea, de aceea ne-am hotărât să acceptăm în continuare înscrieri pentru cursurile din anul 2021.

Bineînțeles, așteptăm noile reglementări după data de 25 noiembrie, și vom continua să respectăm regulile interne ale Academiei (test antigen rapid oferit de catre Academie pentru fiecare participant si efectuat înainte de curs- pentru persoanele vaccinate si nevaccinate).

Pentru a vă asigura un loc vă puteți înscrie la orice curs fără plata în prealabil a unui avans până la data de 30 noiembrie 2021.

Dorim să ne continuăm activitatea și să ne susținem reciproc pentru a depăși împreună această perioadă dificilă.**

SCOPUL cursului FASCIQ  îl constituie însușirea și înțelegerea de către specialiști a termenului de fascie, importanța integrării fasciei în tratamentul complex și complet al durerilor prin acțiunea asupra acesteia.

Fiecare specialist, în practica sa, se confruntă cu diverse afecțiuni ale aparatului locomotor, de care suferă pacienții săi (contracturi musculare, stări posttraumatice, stări după intervenții chirurgicale,etc), având rezultate bune sau foarte bune. Însă orice tratament poate deveni mai rapid, eficient și cu rezultate de lungă durată, dacă vom aborda fascia de la bun început.

”Fascia”,  de multe ori, poate reprezenta un răspuns în cazurile în care nu găsim soluția optimă de tratament sau nu avem rezultatele așteptate.

De exemplu, contracturile musculare coexistă cu tensionările fasciale, integrarea fasciei conducand la decontracturare rapida și la completarea managementului adecvat de tratament.

Fascia este un organ care a fost mai mult timp ignorat/neglijat în tratamentele de recuperare medicală. Totuși, odată cu studierea mai aprofundată a funcțiilor și rolului acestui țesut, s-a observat că are o influență majoră asupra întregii activități a organismului uman.

Participanții la curs vor obține:

 • atat  un spectru vast de cunoștințe teoretice despre fascie, criteriile de includere a pacienților în această terapie și principiile de abordare,
 • cât  și abilități practice în tratamentul manual al fasciei și cu ajutorul instrumentelor specifice.
 • set de instrumente marca Fasciq pentru manipulearea fasciei: IASTM (2 instrumente), 4 cuppings, 1 banda Flossing, 1 foam roller.
 • manual in limba romana - FASCIQ ( Fascia si Manipularea Fasciala)
 • Certificat recunoscut international - Thysol Group B.V., Olanda   

PROGRAMUL CURSULUI

Teoria Fasciei

1.  Ce este fascia?

        1.1 Desciere

1.2 Localizare

1.3 Clasificare

2. Structura. Anatomia fasciei. Anatomie funcțională

3. Rolul fasciei în activitatea corpului uman

4. Biomecanica fasciei

5. Lanțuri fasciale

6. Patologiile  fasciilor

6.1 Cauze

6.2 Simptome și semne

7. Testarea fascială

8. Tratament

8.1  Rolul influențării  fasciei în tratamentul complex

8.2  Obiective

8.3  Metode și tehnici de tratament

 •        Terapia manuală
 •        IASTM
 •        Cupping
 •        Flossing
 •        Fascia Roll
 •        Taping

8.4  Principiile aplicării tehnicilor

8.5   Mijloace utilizate

8.6  Efectele tratamentului

9. Fascia și stretching-ul

10. Fascia și sistemul nervos

11. Indicații și contraindicații

Practica cursului:

-   Testarea și examinarea fasciei pe anumite segmente

-   Corectarea fasciei cu ajutorul tehnicilor manuale

-   Influențarea fasciei prin utilizarea  instrumentelor specifice pentru fiecare din metodele expuse în partea teoretică:

 •        Instrumente IASTM
 •        Cupping
 •        Flossing
 •        Fascia roll
 •        Medical Taping fascial

 

Inscriere și detalii organizatorice:

 • Înscrierea se face direct de pe site - Aplică la Curs

 • În urma înscrierii se va primi o confirmare automată și una personală cu detaliile organizatorice (modalitate de plată, factură, locație, etc.)

 • 1971 lei - pret redus cu 10% doar pentru cursantii Academiei (daca ati mai participat la minim un curs al Academiei) 

 • 2190 lei - pret curs 

 • Pret curs fara instrumente: 882 de lei - pret redus cu 10% doar pentru cursantii Academiei (daca ati mai participat la minim un curs al Academiei)   

 • Pret curs fara instrumente: 980 de lei  (daca nu ati mai participat la cursurile Academiei)

 • Modalitate de plată:  se va achita un avans de 50%, conform specificațiilor din factura proforma primită pe mail, după aplicarea la curs, restul de 50% se va achita la curs.

  Înscrierea se va finaliza doar după plata avansului. Cum puteți plăti? Prin depunere în contul specificat mai jos la Banca Transilvania sau prin Internet Banking.

  Beneficiar / pentru cine se face plata:

  Nume: Physio Sport Therapy Academy

  Cont: RO12BTRLRONCRT0326402501 Banca Transilvania

  Plata poate fi efectuată de către cursant sau o altă persoană, cu specificația “plată rată 1 curs … oraș… numele cursantului”, spre exemplu: "Plata rata 1 curs FASCIQ - Bucuresti, George Matei"

  Rata a 2-a se poate achita tot prin depunere în cont/ virament bancar înainte de curs sau prin plata în numerar odată cu prezentarea la curs.

  În urma plății veți primi factura fiscală pe email. Pentru factura fiscală pe persoana juridică, vă rugăm să ne transmiteți datele și să faceți viramentul bancar de pe numele firmei / cabinetului.

  Academia Physio Sport Therapy își asumă responsabilitatea de a anunța cursanții din timp în cazurile excepționale (5%) când se anulează sau se amână un curs din motive obiective și returnează toată suma achitată în contul persoanei înscrise.

 • **Exceptie fac situatiile de urgenta/alerta declarate la nivel national si tot ceea ce constituie un caz de forta majora.

  **Datorită situației actuale la nivel național și internațional datele afișate pentru fiecare curs în parte se pot modifica în funcție de necesități.

  De asemenea în cazul în care situația impune amânarea unui curs cursanții vor avea următoarele opțiuni:

  - păstrarea sumei depuse pentru un curs viitor la alegere

  - compensarea sumei depuse cu reduceri pentru cursurile disponibile pe platforma online, produse, manuale.

  Academia va reține suma depusă pe un termen de 6 luni. În cazul în care nu se va reorganiza cursul în decursul acestei perioade banii se vor putea returna.

  Academia isi rezerva drepturile de a modifica preturile cursurilor in functie de conditiile economice interne si externe organizationale.**

 • **Plata se va face doar în urma primirii facturii proforme și a confirmării înregistrării la curs pe email.**

 • **Persoanele care doresc sa repete cursul vor achita o taxa de 190 de lei.**

 • Atenție: locurile la curs sunt limitate, iar plata avansului este obligatorie. În caz de neprezentare la curs – avansul se va transfera pentru următorul curs / perioada, la alegere. În caz de anulare sau amânarea cursului (cazuri excepționale), avansul achitat se va returna de către Physio Sport Therapy Academy prin transfer bancar.
 • Cursurile se adreasează doar specialistilor in domeniu: medici (medicina sportiva, medicina de recuperare, ortopedie, traumatologie, etc.), fizioterapeuți, kinetoterapeuți, asistenți ai fizioterapeuților sau kinetoterapeuților, terapeuți în masaj licentiați, cat și studenților în an terminal, aferent specializarilor menționate.

Cursul este 80% practic si este sustinut in limba romana de catre instructorii Academiei: Vladimir Botezatu sau Marjan Mihajlov - instructori acreditati pentru metoda FASCIQ Thysol Group BV, Olanda.

Materiale marca FASCIQ® primite la curs: IASTM (2 instrumente), 4 cuppings, 1 banda Flossing, 1 foam roller si Manualul "Fasciq. Manipularea fasciei" in limba romana sunt incluse

   

 

 


Netopia Payments