Dentosofia

Perioadele cursului:

Nespecificat

Descrierea cursului:

”La nivelul danturii se găsesc toate misterele Universului”. (Rudolf Steiner)

Un curs recomandat și dedicat tuturor specialiștilor din domeniul ortodonției, stomatologiei, posturologiei clinice, medicilor, terapeuților interesați de o abordare integrală a legăturilor din corpul uman.

Cursul va deschide pentru acești specialiști noi viziuni în ceea ce privește echilibrul dintre gură și restul corpului și mai important, cum îl pot influența din punct de vedere biomecanic, funcțional-structural și emotional. Reechilibrarea gurii înseamnă a interveni asupra sănătății generale a individului, din punct de vedere fizic, organic și psiho-afectiv.

Un dezechilibru oral-dentar determină mecanisme de compensare de către organism pentru a restabili un echilibru aparent.
 
Acest echilibru generează adesea eforturi inconștiente din partea corpului și declanșează diferite tipuri de afecțiuni: dureri de cap, dureri de spate, infecții ale urechii, amigdalite, rinite și sinuzite, dezechilibre posturale, etc. 

În cadrul acestui program didactic, specialiștii vor parcurge teoretic și practic, mai multe subiecte care interfează în obținerea unui echilibru al gurii, respectiv al corpului/omului:

 • dentosofie

 • posturologie

 • reflexe primitive

 • consultul pacientului

 • tratamentul functional

 • exercițiile bazate pe funcțiile neurovegetative și antroposofie în funcție de profilele psiho-emoționale ale pacienților

1. Introducere în Dentosofie - „Înțelepciunea dinților”. Dentosofia este o metodă de tratament ce unește ortodonția funcțională cu antroposofia lui Rudolf Steiner, urmărind bazele reabilitării neuro-ocluzale propuse de Pedro Planas.

 

2. Reabilitarea neuro-ocluzală. Legile lui Pedro Planas. Aceste noțiuni sunt necesare în scopul unei diagnosticări corecte, aplicării unui tratament timpuriu si reabilitării pacientului, respectiv echilibrării gurii.

 

3. Legătura dintre ocluzia dentară și postură – este foarte importantă încorporarea elementelor din posturologie prin evaluarea posturii și a diverșilor receptori înainte de începerea tratamentului, urmărind schimbările care se produc la nivelul corpului în urma tratamentului.

 

4. Profile psiho-emoționale – enunțate de către Steiner in teoria antroposifiei. Steiner explică că omul este format din corp, suflet și spirit. Această triangulație se reflectă la nivelul cavității bucale. În acest fel gura este poarta noastră de acces către conștiința profundă, înțelegerea deplină a ceea ce reprezintă ființa umană. Există diferite tipuri de profile psiho-emoționale și în funcție de ocluzia dentară a pacientului, îl vom ajuta să atingă un echilibru.

 

5. Reflexele primitive - interferența aacestora asupra cavității bucale 

 

6. Consultul pacientului (prima vizită) – examinarea și selectarea aparatelor utilizate, materialele, durata, modificările de bază și tipurile de sprijin ale gurii pentru optimizarea tratamentului. Complementare cu munca aparatelor sunt exercițiile bazate pe funcțiile neurovegetative și antroposofie în funcție de profilele psiho-emoționale ale pacienților. 

7.  Tratamentul cu aparatura funcțională – utilizarea dispozitivelor adecvate în ajustarea dezechilibrelor gurii.

 

 

Despre instructor:

 

Patricia Aparisi 

Este medic stomatolog neurofocal cu specializarea în stomatologie pediatrică.

Este de asemenea licențiată în fizioterapie și s-a specializat în tratarea pacienților cu dizabilități.

Munca dânsei nu se rezumă doar la tehnica dentară ci și la psihologia copiilor și părinților, abordate din prisma dentosofiei. Pentru dânsa cel mai important factor este reprezentat de către copii și timpul acestora de adaptare.

Este de asemenea și intructor pentru cursurile Reflexe Primitive și Dentosofia.

Mai multe informații despre dânsa:

http://happyclinica.com/equipo/patricia-aparisi/

 

 Inscriere și detalii organizatorice: 

 • Înscrierea se face direct de pe site - Aplică la Curs

 • În urma înscrierii se va primi o confirmare automată și una personală cu detaliile organizatorice (modalitate de plată, factură, locație, etc.)

 • 1341 lei per curs- pret redus cu 10% doar pentru cursantii Academiei (daca ati mai participat la minim un curs al Academiei)

 • 1490 lei - pret curs

 • Beneficiaza de o reducere suplimentara de 10% daca aplici la curs si achiti avansul pana in 20.06.2021.

 • Modalitate de plată:  se va achita un avans de 50%, conform specificațiilor din factura proforma primită pe mail, după aplicarea la curs, restul de 50% se va achita la curs.

 • Ce vei primi la curs: suport de curs, diploma, reducere speciala pentru dispozitivele functionale Eptamed
 • Cursul va fi tradus direct in limba romana

Înscrierea se va face doar după plata avansului. Cum puteți plăti? Prin depunere în contul specificat mai jos la Banca Transilvania sau prin Internet Banking.

Beneficiar / pentru cine se face plata:

Nume: Society of Integrative Posturology

Cont: RO37BTRLRONCRT0542843001 Banca Transilvania

Plata poate fi efectuată de către cursant sau o altă persoană, cu specificația “plată rată 1 curs … oraș… numele cursantului”, spre exemplu: "Plata rata 1 curs Dentosofie - Bucuresti, George Matei"

Rata a 2-a se poate achita tot prin depunere în cont/ virament bancar înainte de curs sau prin plata în numerar odată cu prezentarea la curs.

În urma plății veți primi factura fiscală pe email. Pentru factura fiscală pe persoana juridică, vă rugăm să ne transmiteți datele și să faceți viramentul bancar de pe numele firmei / cabinetului.

Academia Physio Sport Therapy își asumă responsabilitatea de a anunța cursanții din timp în cazurile excepționale (5%) când se anulează sau se amână un curs din motive obiective și returnează toată suma achitată în contul persoanei înscrise.

 • **Exceptie fac situatiile de urgenta/alerta declarate la nivel national si tot ceea ce constituie un caz de forta majora.

**Datorită situației actuale la nivel național și internațional datele afișate pentru fiecare curs în parte se pot modifica în funcție de necesități.

De asemenea în cazul în care situația impune amânarea unui curs cursanții vor avea următoarele opțiuni:

- păstrarea sumei depuse pentru un curs viitor la alegere

- compensarea sumei depuse cu reduceri pentru cursurile disponibile pe platforma online, produse, manuale.

Academia va reține suma depusă pe un termen de 6 luni. În cazul în care nu se va reorganiza cursul în decursul acestei perioade banii se vor putea returna.

Academia isi rezerva drepturile de a modifica preturile cursurilor in functie de conditiile economice interne si externe organizationale.**

 • **Plata se va face doar în urma primirii facturii proforme și a confirmării înregistrării la curs pe email.**

 • **Persoanele care doresc sa repete cursul vor achita o taxa de 190 de lei.**

 • Atenție: locurile la curs sunt limitate, iar plata avansului este obligatorie. În caz de neprezentare la curs – avansul se va transfera pentru următorul curs / perioada, la alegere. În caz de anulare sau amânarea cursului (cazuri excepționale), avansul achitat se va returna de către Physio Sport Therapy Academy prin transfer bancar.

 • Cursurile se adreasează doar specialistilor in domeniu: specialisti in ortodontie, medici stomatologi, medici (medicina sportiva, medicina de recuperare, ortopedie, traumatologie, etc.), fizioterapeuți, kinetoterapeuți, asistenți ai fizioterapeuților sau kinetoterapeuților, cat și studenților în anul al 2-lea sau terminal, aferent specializarilor menționate.

 


Netopia Payments