Reflexele primitive în dezvoltarea neuromotorie și senzorială

Perioadele cursului:

Nespecificat

Descrierea cursului:

Detalii curs:

Scopul cursului este dezvăluirea importanței reflexelor primitive în dezvoltarea neuromotorie. Vom defini reflexele arhaice și relevanța clinică care o au în special în cazul copiilor cu probleme de dezvoltare. În plus, vom propune o variantă de tratament, cu dovezi clinice.

Cursul este susținut în limba engleză și va fi tradus simultan în limba română.

 

Obiective curs:

1. Să cunoaștem procesul de dezvoltare neuromotorie al bebelușilor și să detectăm semnalele de alarmă.

2. Să recunoaștem reflexele primitive și etapele vitale corespondente.

3. Antrenarea cursanților în aplicarea unui tratament fizioterapeutic specific pentru reflexele primitive.

 

Programul cursului:

Sâmbătă, 20 Iunie 2020

9:00 - 10:00 — Introducere

10:00 - 11:00 — Ontogeneză/ Embriologie

11:00 - 11:20 — Pauză

11:20 - 12:30 — Dezvoltarea psihomotorie și semnalele de avertizare

12:30 - 14:00 — Reflexele primitive și mișcările ritmice - Introducere

14:00 - 15:00 — Prânz

15:00 - 18:30 — Reflexele relaxării musculare

 

Duminică, 21 Iunie 2020

9:00 - 11:00 — Reflexele controlului capului și trunchiului

11:00 - 11:20 — Pauză

11:20 - 14:00 — Reflexele gurii și ale membrelor superioare

14:00 - 15:00 — Prânz

15:00 - 17:00 — Reflexele membrelor inferioare

17:00 - 18:30 — Reflexele de rostogolire și târâre

Reflexele primitive sunt reflexe care asigură vitalitatea organismului până la dezvoltarea sistemului nervos avansat (adică a scoarţei cerebrale). Ele se mai numesc reflexe vitale.

În mod normal ele sunt prezente la copil şi dispar într-o anumită perioadă de dezvoltare a sistemului nervos. În baza lor se formează actele motorii complicate, coordonate conştient. După dezvoltarea SNC importanţa lor se pierde.

Când  la un adult  scade activitatea sistemului  nervos,  apare condiţia  pentru  activarea patologică a reflexelor  primitive  şi persoana matură  începe să se comporte ca un copil mic. Predomină reacţiile excesive, este mai iritat, supărat , se supără ușor, îi apar tot felul de frici, astfel îşi seacă și mai mult mecanismele de apărare.

Activarea reflexelor primitive la adulți apare ca o reacţie compensatorie la un excitant puternic (moartea unei persoane dragi, stress puternic, muncă stresantă ş.a.)  şi are loc dezorganizarea sistemului nervos.

Bătrâneţea este o activare patologică a reflexelor primitive, care se includ în mecanismlele de reglare a sistemului nervos.

Masajul sau terapia manuală la astfel de pacienţi le va face mai mult rău!

La copii trebuie determinat cum sunt dezvoltate reflexele primitive.

Restabilirea corespunzătoare vârstei a reflexelor primitive este foarte importantă pentru optimizarea funcţiei sistemului nervos.

Despre instructor: Michelle Ann Laguerta Bañez, centrul de neuroreabilitare Método Essentis. Licențiată în fizioterapie, masterat în posturologie, masterat în fizioterapie pediatrică.

Inscriere și detalii organizatorice:

 • Înscrierea se face direct de pe site - Aplică la Curs
 • În urma înscrierii se va primi o confirmare automată și una personală cu detaliile organizatorice (modalitate de plată, factură, locație, etc.)
 • Preț curs1580 lei
 • Cursanții Academiei Physio Sport Therapy vor beneficia de o reducere de 10%: 1422 lei
 • O reducere de 10% din valoarea cursului este oferita participantilor ce fac plata integral cu minim 30 de zile inainte de inceperea cursului. Oferta valabila incepand cu data de 26.08.2019, este pe perioada nelimitata si nu se aplica retroactiv
 • Modalitate de plată:  se va achita un avans de 250 de lei, conform specificațiilor din factura proforma primită pe mail, după aplicarea la curs.

  Înscrierea se va face doar după plata avansului. Cum puteți plăti? Prin depunere în contul specificat mai jos la Banca Transilvania sau prin Internet Banking.

  Beneficiar / pentru cine se face plata:

  Nume: Physio Sport Therapy Academy

  Cont: RO12BTRLRONCRT0326402501 Banca Transilvania

  Plata poate fi efectuată de către cursant sau o altă persoană, cu specificația “plată rată 1 curs … oraș… numele cursantului”, spre exemplu: "Plata rata 1 curs Reflexe Primitive - Bucuresti, George Matei"

  Rata a 2-a se poate achita tot prin depunere în cont/ virament bancar înainte de curs sau prin plata în numerar odată cu prezentarea la curs.

  În urma plății veți primi factura fiscală pe email. Pentru factura fiscală pe persoana juridică, vă rugăm să ne transmiteți datele și să faceți viramentul bancar de pe numele firmei / cabinetului.

  Academia Physio Sport Therapy își asumă responsabilitatea de a anunța cursanții din timp în cazurile excepționale (5%) când se anulează sau se amână un curs din motive obiective și returnează toată suma achitată în contul persoanei înscrise.

 • **Exceptie fac situatiile de urgenta/alerta declarate la nivel national si tot ceea ce constituie un caz de forta majora.

  **Datorită situației actuale la nivel național și internațional datele afișate pentru fiecare curs în parte se pot modifica în funcție de necesități.

  De asemenea în cazul în care situația impune amânarea unui curs cursanții vor avea următoarele opțiuni:

  - păstrarea sumei depuse pentru un curs viitor la alegere

  - compensarea sumei depuse cu reduceri pentru cursurile disponibile pe platforma online, produse, manuale.

  Academia va reține suma depusă pe un termen de 6 luni. În cazul în care nu se va reorganiza cursul în decursul acestei perioade banii se vor putea returna.**

 • **Plata se va face doar în urma primirii facturii proforme și a confirmării înregistrării la curs pe email.**
 • **Persoanele care doresc sa repete cursul vor achita o taxa de 190 de lei.**

 • Atenție: locurile la curs sunt limitate, iar plata avansului este obligatorie. În caz de neprezentare la curs – avansul se va transfera pentru următorul curs / perioada, la alegere. În caz de anulare sau amânarea cursului (cazuri excepționale), avansul achitat se va returna de către Physio Sport Therapy Academy prin transfer bancar.
 • Cursurile se adreasează doar specialistilor in domeniu: medici (medicina sportiva, medicina de recuperare, ortopedie, traumatologie, etc.), fizioterapeuți, kinetoterapeuți, asistenți ai fizioterapeuților sau kinetoterapeuților, terapeuți în masaj licentiați, cat și studenților în an terminal, aferent specializarilor menționate.

Netopia Payments