Tehnici de Reechilibrare Posturala

Perioadele cursului:

 • Grupa 3 Modulele 1-4 Cluj-Napoca
 • Grupa 4 Modulele 1-4 București
Aplica la curs

Descrierea cursului:

 **Bine v-am regăsit, sperăm să ne continuăm cu toții activitatea, de aceea ne-am hotărât să acceptăm în continuare înscrieri pentru cursurile din anul 2021.

Bineînțeles, așteptăm noile reglementări după data de 25 noiembrie, și vom continua să respectăm regulile interne ale Academiei (test antigen rapid oferit de catre Academie pentru fiecare participant si efectuat înainte de curs- pentru persoanele vaccinate si nevaccinate). 

Pentru a vă asigura un loc vă puteți înscrie la orice curs fără plata în prealabil a unui avans până la data de 30 noiembrie 2021.

Dorim să ne continuăm activitatea și să ne susținem reciproc pentru a depăși împreună această perioadă dificilă.**

 

Grupa 3:

 • 27-28 ianuarie 2022 Modul 1 Cluj-Napoca

 • 29-30 ianuarie 2022 Modul 2 Cluj-Napoca

 • 19-20 mai 2022 Modul 3 Cluj-Napoca

 • 21-22 mai 2022 Modul 4 Cluj-Napoca

Grupa 4:

 • 23-24 aprilie 2022 Modul 1 Bucuresti

 • 30 iunie - 01 iulie 2022 Modul 2 Bucuresti

 • 02-03 iulie 2022 Modul 3 Bucuresti

 • 15-16 decembrie 2022 Modul 4 Bucuresti

Programul cursului Tehnici de Reechilibrare Posturală (Rebalance Techniques) conține 4 module (2 zile/modul) și face parte din Masterul de Posturologie Clinică si Rebalance Therapy System School.

Prin acest curs, specialiștii vor avea la dispoziție diferite technici care să le permită armonizarea și echilibrarea diferitelor segmente ale corpului,

să aducă îmbunătățiri și să ajute la funcționarea corectă a acestora.

Acum, este posibil sa se corecteze dezechilibrele posturale si patologiile asociate printr-o cale integrata a reprogramarii posturale ai a terapiilor de abordare holistica.

Terapia pentru corectarea posturii modifica schema corporala la nivelul sistemului nervos central, reechilibrand tonusul muscular. Scopul este realizarea unui nou echilibru postural de catre pacient, globalizand abordarea fizica, metabolica si psiho-emotionala.

La cursul Tehnici de Reechilibrare Posturală organizat in premiera in Romania vei avea ocazia sa inveti direct de la Dr. Alessandro Urbani D.O. Ph.D, care in prezent preda cursuri de posturologie, kinesiologie, osteopatie si terapii manuale la diverse academii.

Din anul 2015 face parte din C.P.I (Collegio Periti Italiani) ca si medic expert osteopat.

In urma absolvirii universitatii si-a inceput activitatea ca si kinetoterapeut, urmand in acelasi timp cursuri de reprogramare posturala. A absolvit sectia de Osteopatie (DO- USA) si masterul de Posturologie Integrata (la Universitatea din Tor Vergata- Roma). A urmat apoi doctoratul in filosofie, obtinut in SUA.

A participat la mai multe cursuri de pregatire atat in Italia cat si in America cu scopul de a-si imbunatati cunostintele. A colaborat de asemenea si cu Technogym in vederea testarii echipamentelor Arke si Kinesis.

Dorinta de a ajuta copiii l-a facut sa se specializeze in osteopatie pediatrica iar mai apoi a inceput sa lucreze ca medic specialist osteopat la prestigiosul centru Essentis din Barcelona.

In urma necesitatii de a afla “cauza principala” a problemelor de care se lovea zi de zi in tratarea pacientilor sai si de asemenea multumita experientei avute alaturi de J.P Barral cu privire la tehnicile Cranio Sacrale si a tehnicii de manipulare neurala si viscerala a reusit sa dezvolte o metoda proprie de abordare. Aceasta combina informatia acumulata de-a lungul timpului cu tehnica sa de tratament, perfect in conformitate cu modul sau de a fi si de a-si intelege munca.

Cursurile de vindecare Pranich si Psych-K i-au fost de asemenea foarte utile in a avea o viziune mai larga asupra corpului omenesc si a energiei psihice.

Coordonatorul Clinicii AlterMedica din Italia si lector pentru mai multe academii din lume.

Conform pregatirii si experientei sale dansul cosidera ca fiecarei probleme ii trebuie gasita o rezolvare si examineaza organismul uman din toate punctele de vedere, la nivel fizic si energetic. Nerenuntand la procesul de cercetare si de asemenea continuand sa creasca pe plan profesional, Dr. Alessandro Urbani D.O. Ph.D  tinde spre imbunatatirea eficientei procedurilor de tratament adoptand metode care devin din ce in ce mai putin invazive pentru organismul uman.

Informatii privind activitatiea profesionala si academica:

www.alessandrourbani.com  www.altermedica.it

 

Cele 4 module ale cursului Tehnici de Reechilibrare Posturală (Rebalance Techniques) cuprind 

o arie foarte vastă tehnici si informații cu privire la:

1. Testul Autet modificat 

Diferența între testul de baza și testul de investigație

2. Teste Musculare 

14 teste principale, secvențele, relația mușchi-organe 

3. Lucrul asupra celor 4 articulații 

a) Articulația Temporomandibulară 

Reechilibrarea mandibulei (lucrul asupra maxilarului, a maseterului, a pterigoidianului, asupra mușchilor anteriorii și gâtului și a limbii)

b) Centura Scapulara 

Repoziționarea umărului (lucrul asupra scapulei, claviculei, sternului, coastelor)

c) Centura Pelviană 

Fiziologia sacro-iliaca, basculare-contrabasculare, mobilizări, manipulări sacro-iliace și coccigiene 

d) Glezna 

Manipularea articulatiei astragaliene, reechilibrarea gleznei, proprioceptia 

4. Posturi pentru reechilibrare posturală, tehnici și exerciții pentru pacienți 

Protocol de lucru  

5. Coloana vertebrală 

Fiziologie, mecanica, vertebrele principale pentru reechilibrare 

a) cervicala: C0-C1-C2

b) dorsala: fiziologia vertebrelor dorsale, mobilizări, manipulări 

c) lombara: fiziologia vertebrelor lombare, mobilizări 

6. Lucrul la nivel oculomotor 

Exerciții pentru pacienți 

7. Lucrul asupra ficatului, traseul colonului, rinichi și esofag 

Drenaj și mobilizări 

8. Exerciții pentru creșterea musculară

 

Inscriere și detalii organizatorice:

 • Toate cele patru module (parti) sunt obligatorii pentru a absolvi cursul de Posturologie Clinica 
 • Înscrierea se face direct de pe site - Aplică la Curs
 • În urma înscrierii se va primi o confirmare automată și una personală cu detaliile organizatorice (modalitate de plată, factură, locație, etc.)
 • 1890 lei per modul- pret redus cu 10% doar pentru cursantii Academiei (daca ati mai participat la minim un curs al Academiei)
 • 2100 lei - pret per modul
 • Modalitate de plată:  se va achita un avans de 50%, conform specificațiilor din factura proforma primită pe mail, după aplicarea la curs, restul de 50% se va achita la curs.
 • Beneficiaza de pretul de abonament lunar, precum si alte avantaje, participand in programul educational Master In Posturologie Clinica sau Rebalance Therapy System School sustinute de Society of Integrative Posturology
 • Cursul va fi tradus direct in limba romana

Înscrierea se va face doar după plata avansului. Cum puteți plăti? Prin depunere în contul specificat mai jos la Banca Transilvania sau prin Internet Banking.

Beneficiar / pentru cine se face plata:

Nume: Society of Integrative Posturology

Cont: RO37BTRLRONCRT0542843001 Banca Transilvania

Plata poate fi efectuată de către cursant sau o altă persoană, cu specificația “plată rată 1 curs … oraș… numele cursantului”, spre exemplu: "Plata rata 1 curs Posturologie - Bucuresti, George Matei"

Rata a 2-a se poate achita tot prin depunere în cont/ virament bancar înainte de curs sau prin plata în numerar odată cu prezentarea la curs.

În urma plății veți primi factura fiscală pe email. Pentru factura fiscală pe persoana juridică, vă rugăm să ne transmiteți datele și să faceți viramentul bancar de pe numele firmei / cabinetului.

Academia Physio Sport Therapy își asumă responsabilitatea de a anunța cursanții din timp în cazurile excepționale (5%) când se anulează sau se amână un curs din motive obiective și returnează toată suma achitată în contul persoanei înscrise.

 • **Exceptie fac situatiile de urgenta/alerta declarate la nivel national si tot ceea ce constituie un caz de forta majora.

**Datorită situației actuale la nivel național și internațional datele afișate pentru fiecare curs în parte se pot modifica în funcție de necesități.

De asemenea în cazul în care situația impune amânarea unui curs cursanții vor avea următoarele opțiuni:

- păstrarea sumei depuse pentru un curs viitor la alegere

- compensarea sumei depuse cu reduceri pentru cursurile disponibile pe platforma online, produse, manuale.

Academia va reține suma depusă pe un termen de 6 luni. În cazul în care nu se va reorganiza cursul în decursul acestei perioade banii se vor putea returna.

Academia isi rezerva drepturile de a modifica preturile cursurilor in functie de conditiile economice interne si externe organizationale.**

 • **Plata se va face doar în urma primirii facturii proforme și a confirmării înregistrării la curs pe email.**
 • **Persoanele care doresc sa repete cursul vor achita o taxa de 190 de lei.**
 • Atenție: locurile la curs sunt limitate, iar plata avansului este obligatorie. În caz de neprezentare la curs – avansul se va transfera pentru următorul curs / perioada, la alegere. În caz de anulare sau amânarea cursului (cazuri excepționale), avansul achitat se va returna de către Physio Sport Therapy Academy prin transfer bancar.
 • Cursurile se adreasează doar specialistilor in domeniu: medici (medicina sportiva, medicina de recuperare, ortopedie, traumatologie, etc.), fizioterapeuți, kinetoterapeuți, asistenți ai fizioterapeuților sau kinetoterapeuților, cat și studenților în an terminal, aferent specializarilor menționate.

 Testimoniale cursanti:

Chivu Adriana: “Astept cu nerabdare modulul II!”

Bunescu Luminita: “Informatii noi, un mod de predare excelent, usor de inteles. Multumesc tuturor!”

Madosa Daiana Denisa: “Un terapeut cu experienta ce ne-a impartasit cunostinte noi in domeniul Posturologiei, organizare foarte buna, felicitari!”

Dumitrescu Teodora: “Este foarte interesant! Imi place foarte mult abordarea. Este foarte multa informatie dar este logica. Prin exercitiu si studiu se poate folosi in totalitate tehnica. A meritat!”

Marin Viorica: “Util.”

Borundel Laurentiu: “Super – abia astept modulul 2!”

Irimia Daniel: “Un curs unic si extraordinar de binevenit pentru necesitatile actuale.”

Stratan Emil: “Un curs interesant, de mare ajutor ce-ti deschide noi viziuni.”

Mihajlov Alina: “Foarte bine structurat, multe tehnici utile, partea practica foarte bine explicata.”

Budulea Carmen Liana: “Mentinerea proportiei practic/teorie este foarte bine structurata. Multumesc pentru confirmarea multor dintre supozitiile pe care le-am avut si incurajarea de a studia partile mai

putin prezentate in cursurile facultatii.”

Carian Raluca-Aurora: “Mi-a placut foarte mult cursul. Astept cu nerabdare urmatorul curs. “

Arba Monica: “Ma bucur mult ca am reusit sa vin la curs, felicitari organizatorilor!”

Berdar Delia: “Un curs foarte util. Astept modulul 2.”

Fudulu Ana-Maria: “Sunt incantata ca am reusit sa ajung la acest curs si multumita de informatiile accumulate. Foarte buna organizarea si membrii organizatiei de inalta calitate.”

Neicu Vlad: “Un curs benefic pentru fiecare kinetoterapeut, acest curs il voi recomanda si altor colegi.”

Dezso Zoltan Tibor: “Foarte bine organizat. Informatie foarte utila. Ar trebui invitati mai multi medici de specialitate. “


Netopia Payments