Terapia Viscerală

Perioadele cursului:

Nespecificat

Descrierea cursului:

Acest curs face parte din programul educational sustinut de Society of Integrative Posturology.

Afla mai multe despre beneficiile ce le primesti prin programul Rebalance Therapy System School

Terapia Viscerală a fost dezvoltată de către osteopatul și terapeutul francez de renume mondial Jean-Pierre Barral. Studiile comparative au descoperit că Terapia Viscerală este utilă în tratarea mai multor tulburări:

 

Tulburări acute:

Sindromul Whiplash

Traumatisme cauzate de centura de siguranță

Lovituri la nivelul pieptului sau abdomenului ale sportivilor

Contuzii

Traumatisme la nivelul craniului

 

Tulburări digestive:

Balonare și constipație

Greață și reflux gastroesofagian

Tulburări de deglutiție

 

Probleme de sănătate ale femeilor și bărbaților:

Durere cronică pelvină

Endometrioză

Fibroame și chisturi

Dismenoree

Incontinență urinară

Disfuncții ale prostatei

Durere la nivelul testiculelor

Efectele menopauzei

 

Tulburări musculo-scheletice

Interacțiuni somatico-viscerale

Disfuncție cronică a coloanei vertebrale

Dureri de cap și migrene

Sindromul de tunel carpian

Durere articulară

Sciatică

Durere de gât

 

Dureri legate de

Țesutul cicatrizat: post operator

Țesutul cicatrizat: în urma unei infecții

Mecanisme autonome

 

Probleme pediatrice:

Constipație și gastrită

Vomă persistentă

Reflux vezico-ureteral

Colici

 

Probleme emoționale:

Anxietate și depresie

Sindromul de stres post-traumatic

 

Fiecare organ își desfășoară propria activitate cu ajutorul unui echilibru dobândit prin modul de funcționare, mișcare și motilitate, împreună cu legăturile cu celelalte organe și șira spinării. Datorită muncii neobosite a fizioterapeutului și osteopatului Jean-Pierre Barral practicanții din ziua de astăzi pot folosi mișcările ritmice ale sistemului visceral ca un instrument terapeutic important. Astfel prin testările sale dânsul a dezvoltat un tip de terapie manuală care se concentrează pe organele interne, mediul lor înconjurător și influență potențială asupra multor tulburări structurale și fiziologice. Termenul pe care l-a ales pentru această terapie a fost Terapia Viscerală.

Terapia Viscerală este o tehnică manuală osteopată care permite evaluarea stării unui organ prin ascultarea acestuia și a țesutului conjunctiv fascial care înconjoară și leagă întreg organismul, în scopul tratării tulburărilor și al creerii unei relații mai bune între organ și structură.

Terapia Viscerală se bazează pe palparea funcțiilor normale și anormale de la nivelul organismului. Folosindu-se de tehnici specifice, terapeuții pot evalua cum acționează funcțiile anormale, cum se întepătrund și afectează acțiunile normale ale organismului. Scopul este ajutarea funcțiilor normale în înlăturarea celor anormale, indiferent de sursa acestora. Aceste efecte pot fi globale, cuprinzând diverse funcții ale organismului.

Terapia Viscerală este utlilizată pentru localizarea și tratarea diferitelor tulburări care apar la nivelul organismului. Încurajează mecanismele proprii ale corpului să îmbunătățească modul de funcționare al organelor, să disperseze efectele negative ale stresului, să îmbunătățească mobilitatea sistemului musculo-scheletal prin legăturile țesutului conjunctiv și să influențeze metabolismul.

Aceasta se bazează pe aplicarea specifică a forței manuale subtile pentru a încuraja mobilitatea normală. tonului și mișcarea viscerelor și a țesutului conjunctiv. Aceste manipulări blânde pot îmbunătăți funcțiile organelor, sistemelor în cadru cărora aceste organe funcționează și integritatea structurală a întregului organism.

Armonia și sănătatea există atunci când mișcarea este liberă – terapeuții care folosesc terapia Viscerală evaluează atât acțiunile funcționale dinamice cât și structurile somatice care efectuează activități individuale.  Evaluează de asemenea calitatea structurilor somatice și funcțiile acestora în legătură cu un model armonios general, mișcarea fiind o modalitate de determinare a calității acesuia.

Datorită naturii delicate și deseori extrem de reactivă a țesutului visceral, apăsarea ușoară și precisă obține cele mai mari beneficii. Asemenea altor metode de manipulare care afectează profund organismul, Terapia Viscerală doar asistă funcțiile proprii ale organismului.

Terapia viscerală asistă dezechilibrele funcționale și structurale la nivelul întregului organism incluzând disfuncțiile musculo-scheletale, vasculare, uro-genitale, respiratorii, digestive și limfatice. Evaluează și tratează dinamica mișcării și a suspensiei în cadrul legăturilor dintre organe, membrane, fascie și ligamente. Terapia viscerală crește comunicarea proprioceptivă a organismului, astfel oferindu-i pacientului o senzație de revitalizare și de ușurare a durerilor, tulburărilor sau o îmunătățire a posturii greșite.

O abordare integrată a evaluării și tratamentului pacientului solicită evaluarea relațiilor structurale dintre viscere și legăturile acestora fasciale sau ligamentare cu sistemul musculo-scheletal. Încordarea țesutului conjunctiv al viscerelor poate apărea ca urmare a cicatricilor post-operatorii, adeziunilor, bolilor, a posturii sau în urma accidentărilor. Modelele de tensiune se formează pe întreaga rețea fascială, adânc în interiorul organismului, ducând la o serie de efecte care vor rezona departe de sursă, organismul fiind nevoit să compenseze. Astfel se formează puncte fixe, anormale de tensiune pe care organismul trebuie sa le poarte dintr-o parte în alta, astfel încât aceasta iritație cronică duce la probleme funcționale și structurale.

 

La cursul Terapia Viscerală organizat in premieră in Romania vei avea ocazia sa inveti direct de la Dr. Jorge Aranda Beltran, care in prezent ajută copiii din zone defavorizate cu ajutorul fundației non-profit Hands with Heart

Jorge Aranda Beltran s-a născut în 21 noiembrie 1981. În anul 2007 a obținut diploma de licență în medicina osteopată în cadrul British College of Osteopathic Medicine - Universitatea Westminster din Londra, Regatul Unit. Și-a continuat studiile printr-un rezidențiat în Osteopatia Pediatrică la Centrul Osteopat pentru Copii din San Diego, California, SUA.

Mai apoi s-a reîntors în Londra unde a absolvit masteratul în Osteopatie Pediatrică în cadrul British School of Osteopathy - Universitatea din Bedforshire. Și-a combinat studiile cu predarea în cadrul departamentului de Osteopatie Viscerală a British College of Ostheopatic Medicine și Teaching Clinic of the European School of Osteopathy în Murcia, Spania.

În anul 2010 s-a reîntors în Spania unde a parcurs un masterat în Anatomie Clinică în cadrul Facultății de Medicină a Universității din Murcia. A continuat de asemenea să predea și la nivel internațional în cadrul Școlii Osteopate din Buenos Aires a Universității din Buenos Aires, Argentina și a Colegiului Universitar de Osteopatie din cadrul Universității Murcia, Spania.

În anul 2017 și-a obținut doctoratul cu teza: Efectele tehnicilor osteopate craniene asupra presiunii urechii din mijloc.

După mai mult de 10 ani de experiență clinică cu copii cu nevoi speciale, în anul 2016 a fodat fundația Hands with Heart, o organizație caritabilă non-profit care oferă consultații gratuite pentru copii cu dizabilități excluși social în Bali, Indonesia. În anul 2019 a deschis o a doua locație pentru misiunile umanitare în Costa Rica, iar din noiembrie 2020 vizitează lunar România alături de alți voluntari pentru a le oferi îngrijiri medicale gratuite copiilor din cadrul Complexului Balnear Techirghiol.

Mai multe informații despre instructor:

https://handswithheart.com/romana/

 

Obiectivele cursului

Cursul are ca și scop informarea studenților cu privire la istoria terapiei Viscerale și folosirea instrumentelor de evaluare și tratament aferente acesteia.

În plus, se mai specifică și tehnici de ascultare și manipulări pe care terapeutul le efectuează asupra pacientului.

Parcurgerea acestui curs le va permite terapeuților să poată face comparații cu mai multe specializări din diferite domenii ajungând în final la o colaborare în ceea ce privește binele pacientului.

De asemenea cursanții vor obține concepte și noțiuni practice pe care le pot utiliza imediat în practica medicală asupra pacienților. 

Programul cursului 

Modul 1  

 • Stomacul
 • Duodenul
 • Esofagul
 • Manipulări

 

Modul 2  

 • Ficatul
 • Vezica biliară
 • Intestinul
 • Manipulări

 

Modul 3  

 • Rinichii
 • Vezica urinară
 • Sistemul uro-genital
 • Sistemul ginecologic
 • Manipulări

 

Modul 4  

 • Pericardul
 • Inima
 • Tiroida
 • Splina
 • Manipulări

 

Inscriere și detalii organizatorice:

 • Înscrierea se face direct de pe site - Aplică la Curs

 • În urma înscrierii se va primi o confirmare automată și una personală cu detaliile organizatorice (modalitate de plată, factură, locație, etc.)

 • 1890 lei - pret redus per modul cu 10% doar pentru cursantii Academiei (daca ati mai participat la minim un curs al Academiei)

 • 2100 lei - pret per modul

 • Modalitate de plată:  se va achita un avans de 800 lei, conform specificațiilor din factura proforma primită pe mail, după aplicarea la curs, restul se va achita la curs.

 • Modalitate de plată: este posibilă achitarea sumei totale (a celor 4 module) în 8 rate egale a câte 1050 RON/lună sau 945 RON/ lună - preț doar pentru cursanții Academiei- pentru această modalitate de înscriere vă rugăm să menționați la secțiunea Comentariu/Întrebare în cadrul înscrierii: solicit plată prin contract de studii.

 • Beneficiaza de o reducere de 200 lei pentru acest curs adica pretul de 1690 Lei per modul, participand in programul educational Rebalance Therapy System School, sustinut de Society of Integrative Posturology. 
 • Doar 19 locuri disponibile!

 • Cursul va fi tradus direct in limba romana

  Înscrierea se va face doar după plata avansului. Cum puteți plăti? Prin depunere în contul specificat mai jos la Banca Transilvania sau prin Internet Banking.

  Beneficiar / pentru cine se face plata:

  Nume: Society of Integrative Posturology

  Cont: RO37BTRLRONCRT0542843001 Banca Transilvania

  Plata poate fi efectuată de către cursant sau o altă persoană, cu specificația “plată rată 1 curs … oraș… numele cursantului”, spre exemplu: "Plata rata 1 curs TM AP - Bucuresti, George Matei"

  Rata a 2-a se poate achita tot prin depunere în cont/ virament bancar înainte de curs sau prin plata în numerar odată cu prezentarea la curs.

  În urma plății veți primi factura fiscală pe email. Pentru factura fiscală pe persoana juridică, vă rugăm să ne transmiteți datele și să faceți viramentul bancar de pe numele firmei / cabinetului.

  Academia Physio Sport Therapy își asumă responsabilitatea de a anunța cursanții din timp în cazurile excepționale (5%) când se anulează sau se amână un curs din motive obiective și returnează toată suma achitată în contul persoanei înscrise.

 • **Exceptie fac situatiile de urgenta/alerta declarate la nivel national si tot ceea ce constituie un caz de forta majora.

  **Datorită situației actuale la nivel național și internațional datele afișate pentru fiecare curs în parte se pot modifica în funcție de necesități.

  De asemenea în cazul în care situația impune amânarea unui curs cursanții vor avea următoarele opțiuni:

  - păstrarea sumei depuse pentru un curs viitor la alegere

  - compensarea sumei depuse cu reduceri pentru cursurile disponibile pe platforma online, produse, manuale.

  Academia va reține suma depusă pe un termen de 6 luni. În cazul în care nu se va reorganiza cursul în decursul acestei perioade banii se vor putea returna.

  Academia isi rezerva drepturile de a modifica preturile cursurilor in functie de conditiile economice interne si externe organizationale.**

 • **Plata se va face doar în urma primirii facturii proforme și a confirmării înregistrării la curs pe email.**

 • **Persoanele care doresc sa repete cursul vor achita o taxa de 190 de lei.**

 • Atenție: locurile la curs sunt limitate, iar plata avansului este obligatorie. În caz de neprezentare la curs – avansul se va transfera pentru următorul curs / perioada, la alegere. În caz de anulare sau amânarea cursului (cazuri excepționale), avansul achitat se va returna de către Physio Sport Therapy Academy prin transfer bancar.

 • Cursurile se adreasează doar specialistilor in domeniu: medici (medicina sportiva, medicina de recuperare, ortopedie, traumatologie, etc.), fizioterapeuți, kinetoterapeuți, asistenți ai fizioterapeuților sau kinetoterapeuților, cat și studenților în an terminal, aferent specializarilor menționate.

 

 


Netopia Payments